| |     ћирилица | english  
Naslovna
Корона вирус-Одлука Владе Републике Србије

Обавештавамо да је Влада Републике Србије, на седници одржаној 15.марта 2020, донела Одлуку о изменама Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу, којом се тачка 4. Одлуке мења и гласи:

 


Opširnije...
КОРОНА ВИРУС - Препорука држављанима Републике Србије који бораве у иностранствуRaspisani predsednički izbori

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, u skladu sa Ustavom Republike Srbije, potpisao je odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike. Izbori su raspisani za 26, april 2020. godine.

Obaveštenje za birače koje imaju boravište u inostranstvu o ostvarivanju biračkog prava na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine može se preuzeti u sledećem linku:

http://mduls.gov.rs/obavestenja/obavestenje-za-birace-sa-boravistem-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-izborima-za-narodne-poslnike-narodne-skupstine/

ili na sajtu MSP RS.Konkurs o sufinansiranju projekata

Obaveštavamo vas da su raspisani konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore. Konkursi su otvoreni do 10. februara.

Sve informacije o konkursima i proceduri možete pronaći na linku:

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/Odluke o sufinansiranju projekata

Obaveštavamo vas da su 19. juna ove godine donete Odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu.

Odluke možete preuzeti na sledećim linkovima:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdfvesti

VLADA REPUBLIKE SRBIJE UKINULA VIZE ZA DRŽAVLJANE GRUZIJE

Vlada Republike Srbije donela je 8.3.2018. godine Odluku o ukidanju viza za državljane Gruzije, nosioce običnih pasoša po kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije bez viza u trajanju do 30 dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11 Zakona o strancima. Odluka je stupila na snagu 9.3.2018. godine.
 vesti

USLOVI ZA ULAZAK STRANACA NA TERITORIJU REPUBLIKE SRBIJE


Državljani Evropske unije i Šengenskih zemalja mogu da uđu, tranzitiraju i borave u Republici Srbiji najduže 90 dana u periodu od šest meseci sa važećom ličnom kartom ili pasošem.

.

 konkurs

KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA KOJI DOPRINOSE OCUVANJU I JACANJU VEZA MATICNE DRZAVE I DIJASPORE , I MATICNE DRZAVE I SRBA  U REGIONU

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu,raspisala je konkurse za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose ocuvanju i jacanju veza maticne drzave i dijaspore , kao i maticne drzave i Srba u regionu.

Prijava za konkurs traje od 12. do 30. marta 2018.godine

Informacije, uslovi i nacin realizacije konkursa , mogu se naci na sledecim veb adresama :

Za dijasporu:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/

Za Srbe u regionu:

http://dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/MSP R. Srbije formiralo Krizni štab za prikupljanje humanitarne pomoći i donacija iz inostranstva

Povodom nezapamćenih elementarnih nepogoda koje su pogodile Republiku Srbiju, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije formiralo je Krizni štab, sa zadatkom da koordinira aktivnosti vezane za prikupljanje humanitarne pomoći i donacija iz inostranstva. 

U tom cilju, sve diplomatske misije i međunarodne organizacije akreditovane u Republici Srbiji, kao i sva diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Srbije u inostranstvu, obavešteni su o najneophodnijoj opremi i sredstvima koja su nadležnim organima Republike Srbije potrebna radi zbrinjavanja ugroženog stanovništva i saniranja posledica poplava. Takođe, dostavljeni su i brojevi žiro-računa koje je otvorila Vlada Republike Srbije, kako bi sva zainteresovana lica i subjekti mogli da daju humanitarne priloge i to:

- dinarski žiro-račun - Otklanjanje posledica vanrednih okolnosti poplave, broj 840-3546721-89;
- devizni žiro-račun 01-504619-100193230-000000-0000 – Ministarstvo finansija – Uprava za trezor, Beograd – namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava, IBAN kod: RS35908504619019323080.

Krizni štab Ministarstva spoljnih poslova može se kontaktirati na broj telefona +381-66-8066-020 ili putem e-mail adrese: kriznistab@mfa.rs.

Ministarstvo spoljnih poslova izražava zahvalnost svim stranim državama i pojedincima, koji su ponudili pomoć Republici Srbiji.Vesti
Корона вирус-Одлука Владе Републике Србије
КОРОНА ВИРУС - Препорука држављанима Републике Србије који бораве у иностранству
Raspisani predsednički izbori
Konkurs o sufinansiranju projekata
Odluke o sufinansiranju projekata
vesti
vesti
konkurs
MSP R. Srbije formiralo Krizni štab za prikupljanje humanitarne pomoći i donacija iz inostranstva
Arhiva vesti