| |     latinica | english  
Насловна
ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ – ЛАЖАН САЈТ ЗА ПРИЈАВУ ЗА ГЛАСАЊЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

Ниједан орган државе не стоји иза сајта www.hocudaglasam.com на ком се наводи да грађани Републике Србије који живе у иностранству могу да оставе своје личне податке, као и копије личних докумената, како би могли да се пријаве за гласање за предстојеће изборе.


Oпширније...
Поновљен конкурс о суфинансирању пројеката

 

 

 

 

 


Oпширније...
Хуманитарни лет Тунис-Београд

Обавештавамо грађане Републике Србије који желе да се врате у Републику Србију да влада Туниса и ТунисАир орагизују хуманитарни лет 08.05.2020.

Молимо да се заинтересовани грађани обрате Амбасади за више информација.Дигитални садржаји у области културе

На веб страници Минисарства културе и информисања Републике Србије и на сајту Дигитална солидарност, доступан је списак дигиталних садржаја у области културе, а на располагању је и Претраживач културног наслеђа дипломатско конзуларних представништава (ДКП). ДКП могу користити и Портал за размену дигиталних међународних пројеката у области култутре за која су дата објашњења о начину приступа и преузимања садржаја.

Списак дигитално-културног садржаја можете наћи на сајту

http://www.kultura.gov.rs/lat/aktuelnosti/virtuelne-ture-kroz-kulturne-sadrzaje ,

kao и приступом на веб сајт https://www.digitalnasolidarnost.gov.rs

Претраживач је доступан на српском и енглeском језику и приступа му се преко линка:

http://www.kultura.gov.rs/cvr/

http://www.kultura.gov.rs/en/Измена Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу

У Одлуци о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу, у члану 4а став 1., мења се и гласи:

"4а. Држављанима Републике Србије и страним државњанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, а који улазе у Републику Србију, ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19 одређује се мера стављања под здравствени надзор на акутно респираторно обољење изазвано вирусом SARS-CoV-2 у трајању од 28 дана (изолација у кућним условима) или друга мера здравственог надзора утврђена актом министра надлежног за послове здравља у складу са епидемиолошком ситуацијом, односно у циљу процене епидемиолошког ризика."


Oпширније...
Корона вирус-Одлука Владе Републике Србије

Обавештавамо да је Влада Републике Србије, на седници одржаној 15.марта 2020, донела Одлуку о изменама Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу, којом се тачка 4. Одлуке мења и гласи:

 


Oпширније...
КОРОНА ВИРУС - Улазак у Републику Србију

Поводом пандемије изазване корона вирусом, обавештавамо да се на посебној интернет страници Министарства здравља Р. Србије (http://covid19rs/) може преузети информација о поступку на граничним прелазима при уласку путника у Р. Србију: 

https://covid19.rs/algoritam1/

https://covid19.rs/algoritam2/КОРОНА ВИРУС - Препорука држављанима Републике Србије који бораве у иностранствуРасписани председнички избори

Председник Републике Србије Александар Вучић, у складу са Уставом Републике Србије, потписао је одлуку о расписивању избора за народне посланике. Избори су расписани за 26. април 2020. године.

 


Oпширније...
Конкурс о суфинансирању пројеката

Обавештавамо вас  да су расписани конкурси о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону. Конкурси су отворени до 10. фебруара.

Све информације о конкурсима и процедури можете пронаћи на линку:

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/Одлуке о суфинансирању пројеката

Обавештавамо вас  да су 19. јуна ове године донете Одлуке о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону.

Одлуке можете преузети на следећим линковима:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdfИЗБОРИ

ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 24. АПРИЛА 2016. ГОДИНЕ


Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије издало је обавештење за упис у бирачки списак података о томе да  ће бирач гласати у иностранству

Обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије могу, најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка (2. април 2016. године), поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за народне посланике гласати у иностранству.

 


Oпширније...
МСП Р. Србије формирало Кризни штаб за прикупљање хуманитарне помоћи и донација из иностранства

Поводом незапамћених елементарних непогода које су погодиле Републику Србију, Министарство спољних послова Републике Србије формирало је Кризни штаб, са задатком да координира активности везане за прикупљање хуманитарне помоћи и донација из иностранства. 

У том циљу, све дипломатске мисије и међународне организације акредитоване у Републици Србији, као и сва дипломатско-конзуларна представништва Републике Србије у иностранству, обавештени су о најнеопходнијој опреми и средствима која су надлежним органима Републике Србије потребна ради збрињавања угроженог становништва и санирања последица поплава. Такође, достављени су и бројеви жиро-рачуна које је отворила Влада Републике Србије, како би сва заинтересована лица и субјекти могли да дају хуманитарне прилоге и то:

- динарски жиро-рачун - Отклањање последица ванредних околности поплаве, број 840-3546721-89;
- девизни жиро-рачун 01-504619-100193230-000000-0000 – Министарство финансија – Управа за трезор, Београд – наменски девизни рачун за уплату средстава за отклањање последица од поплава, ИБАН код: RS35908504619019323080.

Кризни штаб Министарства спољних послова може се контактирати на број телефона +381-66-8066-020 или путем е-mail адресе: kriznistab@mfa.rs.

Mинистарство спољних послова изражава захвалност свим страним државама и појединцима, који су понудили помоћ Републици Србији.Вести
ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ – ЛАЖАН САЈТ ЗА ПРИЈАВУ ЗА ГЛАСАЊЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА
Поновљен конкурс о суфинансирању пројеката
Хуманитарни лет Тунис-Београд
Дигитални садржаји у области културе
Измена Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу
Корона вирус-Одлука Владе Републике Србије
КОРОНА ВИРУС - Улазак у Републику Србију
КОРОНА ВИРУС - Препорука држављанима Републике Србије који бораве у иностранству
Расписани председнички избори
Конкурс о суфинансирању пројеката
Одлуке о суфинансирању пројеката
ИЗБОРИ
МСП Р. Србије формирало Кризни штаб за прикупљање хуманитарне помоћи и донација из иностранства
Архива вести